2015
Egyensúly pengeélen
Különös világban élünk: vékony határmezsgyén egyensúlyozva örök és illékony, állandó és folyton változó között. Ez az otthonunk. Az élet mámorító tánca. Ez ad otthont mindennek az univerzum fizikai létezésétől saját személyes élettapasztalatainkig.
A 2015-ös esemény összes videója ezen a playlisten érhető el

Ott találjuk siker és kudarc, jó és rossz döntések mögött. Az innováció szülőanyja és a harmónia forrása. A komplex és emergens rendszerek élőhelye a pénzügytől a biológiáig, a globális klímától az agyunk működéséig, a kozmológiától a politikáig. És az ilyen rendszerek kapcsán talán érdemes újragondolnunk azt is, hogyan irányítsuk vagy menedzseljük őket. Életszerű-e még a gépszerű, hierarchikus, uralkodó kontrollba vetett hit? Vagy sokkal nagyobb teret kellene adnunk a nyílt végű történeteknek, a lezáratlan igazságoknak, a dinamikus együttműködésben rejlő teremtő erőnek, a látszólag ellentétes álláspontok és antagonisztikus érdekek feloldására tett kísérleteknek? Milyen utakon érdemes továbbmennünk? Milyen kérdéseket kéne feltennünk? Hol rejlenek a lehetőségeink és milyen veszélyektől kéne igazán tartanunk? Miről is szól valójában ez az egyensúly?

Előadók: Brody Leonard, Csutka István, Dajka Krisztián, Dávid Ferenc, Duda Ernő, Peggy Dulany, Danielle Fong, Jay Goldman, Heincz Gábor, Hetesi Zsolt, Valencia James, Joós Andrea, Kiss László, Magyar Ádám, Nic Marks, Alessandra Orofino , Pilling János, Polgár Judit, Noah Raford, Hannu Rajaniemi, Sammy Rangel, Augustine Roland, Schwartz Daniel I., Leerom Segal, Furugh Switzer, Ugron Zsolna, Vági Bence
TEDx Danubia logo

A TED egy széles körben elérhető platform a megosztásra érdemes gondolatok (Ideas Worth Spreading) számára. A rendezvénysorozat eredetileg egy szűkebb közösségi kezdeményezésként indult 1984-ben, sajátos módon egyetlen konferenciahelyszínen ötvözve a technológia (Technology), a szórakoztatás (Entertainment) és a design (Design) témaköreit.

Copyright 2021 - Minden jog fenntartva