2011
TEDxDanubia Café 2011 - Kultúrák párbeszéde
Ha határaink átlépése a cél, ha igazi kalandra és valódi felfedezésre vágyunk, akkor át kell kelnünk a kultúrák között húzódó határvonalakon. Valódi, élő kapcsolatot kell teremtenünk másokkal, emberekkel és gondolatokkal, akik és amelyek segíthetnek bennünket abban, hogy másképp vagy más szemszögből lássuk vagy tapasztaljuk meg a világot.
Az esemény összes videója a fenti playlisten érhető el.

A 21. század elején ezen sok tekintetben múlhat fejlődésünk, sikerünk, sőt életminőségünk is. Ezért adtuk a TEDxDanubia Café 2011 rendezvénynek a „Kultúrák párbeszéde” címet.

Hol bukkanhatunk ilyen kulturális határokra? Persze vannak, amelyek egybeesnek geopolitikai határokkal, de távolról sem az összes. Úton-útfélen szubkultúrák néznek egymással farkasszemet, valódi párbeszéd hiányában, ellenségesen vagy lekicsinylő értetlenséggel méregetve egymást. Legyen az a klímaváltozás, a dohányzás, etika és politika, a kisebbségek története, vallás és tudomány, víz és föld témája, ahová csak nézünk, mindenhol szakadékokat találunk. S nem is juthatunk előrébb, nem találhatjuk meg a kiutat, ha nem építünk hidakat és nem lépünk túl az ellentéteken. Ez viszont csak a felfedezésen és egymás érdemi megértésén keresztül történhet meg. Persze sokan tévednek, de ez nem jelenti azt, hogy valakinek – bárkinek is – a teljes igazság a birtokában lenne.

Előadók: Ágoston László, Baritz Sarolta Laura, Benkő Gabriella, Benkő Vilmos, Bognár Botond, Dan Barber, Gunter Pauli, Harcsa Veronika, Joós István, Lang András, Molnár Attila Dávid, Oborny Beáta, Paul Garrison, Simon Cohen, Takács-Sánta András, Vicsek Tamás, Zsolnai László
TEDx Danubia logo

A TED egy széles körben elérhető platform a megosztásra érdemes gondolatok (Ideas Worth Spreading) számára. A rendezvénysorozat eredetileg egy szűkebb közösségi kezdeményezésként indult 1984-ben, sajátos módon egyetlen konferenciahelyszínen ötvözve a technológia (Technology), a szórakoztatás (Entertainment) és a design (Design) témaköreit.

Copyright 2021 - Minden jog fenntartva