2017
Egyedül és együtt
Egyedül vagy együtt? - egy ősi kérdés, mely a kezdetektől meghatározta történelmünket és formálja életünket nap mint nap. Átszövi emberi kapcsolatainkat, a fejlődésről és katasztrófáról alkotott elképzeléseinket, sikereink és bukásaink motorjává válhat.
A 2017-es esemény összes videója a fenti playlisten érhető el.

A kérdés -- és a rá adott válaszkísérletek -- ott rejlenek szinte minden mögött: a kultúrától a politikáig, az üzlettől a szerelemig, az identitástól a megújulásig. De ahogy a 21. század világa kibontakozik körülöttünk, ez a dilemma talán élesebben merül fel, mint valaha. Egyre erősebbé és színesebbé váló egyéni vágyak és elképzelések találkoznak az egyre szorosabbra font közös sors és a hálózatos hiper-összekapcsoltság hullámaival. A digitális és közösségi kommunikáció elmossa a határokat magány és kapcsolódás között. Kollaboratív üzleti modellek burjánzanak élesen növekvő egyenlőtlenségek mellett. Kulturális és politikai víziók csapnak össze, míg a közösségi intelligencia evolúciós versenyt folytat a mesterséges intelligenciával. A gépek és az ember közt lassan feloldódik a világos határ, lassan útra kelhetünk az űrbe, új világok felé, de vajon képesek vagyunk-e megóvni saját magunktól önmagunk számára a bolygót?

Az összekapcsoltság viszont újraírhat mindent. Kinyithatja a kaput egy új fejezet számára: kreativitástól az innovációig, üzlettől a társadalomig, nemzettől a kultúráig, sikertől a boldogságig. Új lehetőségek és új veszélyek. Új játékszabályok. Hiszen az ősi kérdésre az egyetlen lehetséges válasz egyre inkább az lehet csupán, hogy egyedül ÉS együtt. De vajon mit jelent ez? Hogy tegyük fel a kérdéseket? És hol találunk válaszokat, megoldásokat?

Előadók: Paul Oomen, Győri Noémi,Textúra, Isfandiyar Shaheen, Brett Hennig, Riskó Bence, Darlene Damm, Courtney Gras, Orosz Zoltán, Gergely Vera, Sheryl Winarick, Bozsik Gyöngyvér, Kenyeres István, Gingger Shankar, Maciej Kisilowski, Giulia Enders, Arndt Pechstein, Tóth Árpád
TEDx Danubia logo

A TED egy széles körben elérhető platform a megosztásra érdemes gondolatok (Ideas Worth Spreading) számára. A rendezvénysorozat eredetileg egy szűkebb közösségi kezdeményezésként indult 1984-ben, sajátos módon egyetlen konferenciahelyszínen ötvözve a technológia (Technology), a szórakoztatás (Entertainment) és a design (Design) témaköreit.

Copyright 2021 - Minden jog fenntartva