2013
Crossing the line
Ha történelmi távlatokból nézzük, világunkat a választási lehetőségek és ingerek egyre növekvő és egyre kifinomultabb sokasága, a jólét, a szabadság és kapcsolódási lehetőségek gazdagsága jellemzik.
Az esemény összes videója ezen a playlisten érhető el.

De ez csupán az érme egyik oldala. E világot számtalan határvonal is átszeli; határok, melyeket nem lépünk át, melyek látszólag – és ritkán – biztonságot nyújtanak, de valójában inkább korlátoznak, sőt, gyakran be is börtönöznek: a „lehetetlen” és a különbözőség határai, a félelem és a szegénység, a kétség és a közöny, a tudatlanság és a bizalmatlanság, a megszokások és a sztereotípiák, a „meg nem értés” és az „el nem fogadás” határai, melyek mind-mind nagyban befolyásolják, milyen életeket élhetünk.
E napon azt tűztük ki célul, hogy átlépjünk olyan határokat, melyeknek nem kéne ott lenniük; hogy fontos, valós, sőt égető és alapvető problémákkal nézzünk szembe nyitottan, józanul és megoldásokra törekedve; hogy tanuljunk hibáinkból, s hogy új szemmel, másként látva csodálkozzunk rá a bennünket körülvevő világra. De szól ez a nap egyszersmind kreativitásról és új ötletekről is. Új kérdésekről és régi kérdésekre adott új válaszokról. Új összhangról és új megoldásokról. Az értelmes egyensúly kutatásáról és megszokott, rögzült, kényelmes, s éppen ezért sok esetben mérgező hatású sémáink megkérdőjelezéséről és újragondolásáról. Egy nap, hogy őszintén nézzünk szembe kihívásainkkal, s egy nap, hogy új utakra leljünk. Határokon át…

Előadók: Al Ghaoui Hesna , Aubrey de Grey , Bartha Márk , Benjamin Allanach , Blaise Zerega, Bodnár Attila, Bolyki György, Brian David Johnson, Duo Nimirum, Erőss Zsolt, Gyurkó Szilvia, Joey Ellis, Koert van Mensvoort, Lee Cronin, Margaret Heffernan, Nermeen Shaikh, Papp Péter, Paul Lacourbe, Sárvári György, Zwack Péter
TEDx Danubia logo

A TED egy széles körben elérhető platform a megosztásra érdemes gondolatok (Ideas Worth Spreading) számára. A rendezvénysorozat eredetileg egy szűkebb közösségi kezdeményezésként indult 1984-ben, sajátos módon egyetlen konferenciahelyszínen ötvözve a technológia (Technology), a szórakoztatás (Entertainment) és a design (Design) témaköreit.

Copyright 2021 - Minden jog fenntartva