2016
Láthatatlan holnapok
Milyen jövő vár ránk? Kudarcra vagyunk ítélve, vagy egy szép új világ küszöbén állunk? Az egyre gyorsuló változás és a növekvő komplexitás eredményeképpen soha nem látott mértékben nyitott jövő áll előttünk.
A 2016-os esemény összes videója ezen a playlisten érhető el.

Szinte bármi lehetségesnek tűnik: a katasztrofális összeomlástól kezdve az emberi evolúció egészen új szintjéig. Csupán egy-két lépésnyire tőlünk szinte végtelen számú lehetséges jövő áll. Inspiráló. Rémisztő. Szédítő. És mindez nagyon is sokat számít, hiszen abban a világban kell majd élnünk, amit megalkottunk.

Mert mi vagyunk azok, akik ezt a jövőt formáljuk. Mi vagyunk az alkotók. Úgyhogy érdemes néha megállnunk egy pillanatra, hátralépnünk, és felülről szemlélnünk tágabb értelemben vett életünket. Megérteni a múltat és felfedezni a jövőt. Észlelni a lehetséges szcenáriókat, a fel nem ismert veszélyeket, az észre nem vett lehetőségeket. A valóság talaján állva, nyitottsággal átitatva. Mi a kapcsolatunk a jövőnkkel? Változott? Egyáltalán számít? Mi az, amit látunk? És mi az, amit nem, pedig kellene? Honnan jövünk? És hova tartunk? Hogyan éljünk túl? Hogyan keressük a sikert? És hogyan teljesedhetünk ki? Hiszen csak akkor tudjuk megváltoztatni világunkat, ha készek vagyunk valami jobbat elképzelni!

Szeretnénk meglepni, elvarázsolni, és új kihívások elé állítani. Gondolatokat ébreszteni benned, és újragondolásra sarkallni. Valódi beszélgetéseket ösztönözni, új kérdéseket feltenni, érdeklődést és szenvedélyt kelteni. Egy újabb közös intellektuális és érzelmi utazásra invitálunk ebben az izgalmas környezetben.

Előadók: Alisée de Tonnac , Amoeba , Balogh Tamás , Bozóky Felícia , Catharina Paukner , Clio Cresswell , Csiszár Mátyás , Daniele Ganser , Fehér Bori , Fricska , Hanif Qadir , Horváth Kornél , Kőszegi Tamás , Laura Kriefman , Lexi Mills , Lőrincz M. Ákos , Lubics Szilvia , Mikael Krogerus & Roman Tschappeler , Ryan Weed , Szentesi Éva , Urban Dance Theatre , Yaniv Erlich
TEDx Danubia logo

A TED egy széles körben elérhető platform a megosztásra érdemes gondolatok (Ideas Worth Spreading) számára. A rendezvénysorozat eredetileg egy szűkebb közösségi kezdeményezésként indult 1984-ben, sajátos módon egyetlen konferenciahelyszínen ötvözve a technológia (Technology), a szórakoztatás (Entertainment) és a design (Design) témaköreit.

Copyright 2021 - Minden jog fenntartva